Bij P’tit Pitou hechten we veel belang aan lekker en gezond eten. Wij zorgen voor vaste eetmomenten, gezonde tussendoortjes en stimuleren het drinken van voldoende water. Elke week zorgen wij voor een gevarieerd menu, speciaal voor jonge fijnproevertjes. De maaltijden worden uiteraard steeds afgestemd op de leeftijd van uw kind. Alles wordt dagelijks vers bereid in onze eigen keuken.

Wat breng je mee naar onze kinderopvang?

  • Luiers: wegwerp luiers of wasbare luiers
  • Voldoende reservekledij
  • Flesvoeding: flesjes met juiste hoeveelheid water + melkpoeder in verdeeldoosjes
  • of afgekolfde melk. Graag naam van kind op flesjes/doosjes noteren.
  • Fopspeen: een extra fopspeen die bij ons in de opvang mag blijven
  • Medicatie : op doktersvoorschrift! 

Wij voorzien een eigen slaapzak voor ieder kind.

Verzorgingsproducten: 

In onze kinderopvang hoef je GEEN verzorgingsproducten (zalf/zonnecrème/vochtige doekjes/fysiologisch water,…) mee te brengen. Daar zorgen wij voor!  Daarom wordt er een kleine dagelijkse vergoeding automatisch met de factuur verrekend: +/- 0,15 euro voor een volle dag of 0,08 euro voor een halve dag.

Cheeky Wipes 

Bij P’tit Pitou werken we met een milieuvriendelijk alternatief voor vochtige babydoekjes. Cheeky Wipes zijn wasbare doekjes gemaakt uit katoen of bamboe. Deze zijn gebruiksklaar nadat je de doekjes onderdompelt in lauw water, met een druppeltje etherische olie (zoals lavendel met kamille, pure amandelolie of tea tree) voor propere billetjes en een fris geurtje. Zonder chemische stoffen, maar puur natuur! Ideaal voor het gevoelige babyhuidje.

#cheekywipes #ecofriendly #puurnatuur